Care este diferența dintre antigelul tradițional și Alu 12+? Poti fi amestecate?

Lichidele noastre tradiționale antigel sunt fabricate cu un sistem de protecție împotriva coroziunii constând din săruri anorganice („sistem inhibitor”). Acest sistem oferă, de asemenea, o protecție excelentă împotriva coroziunii și poate fi utilizat și pentru sistemele de motoare din aluminiu. Antigelurile ALU12+ funcționează cu un sistem inhibitor de coroziune pe bază de acizi organici, fără nitriți, amine, fosfati și silicați și, astfel, respectă standardele producătorului de vehicule STN 66890, ASTM D 1384 și TL 774 F. Nu recomandăm amestecarea celor două sisteme. Aceasta înseamnă că puteți amesteca un antigel tradițional PRELIX și KENTAUR unul cu celălalt (dacă este necesar), dar nu le amestecați cu antigel ALU12+ (sau G12 pentru alți producători).

În mașină lichidul de antigel are vechime de3 ani, se poate amesteca sau este recomandat schimbarea completa?

O înlocuire completă este cu siguranță recomandată. Nu este recomandată amestecarea lichidelor de răcire antigel de diferite baze, deoarece poate duce la efecte neașteptate. Se recomandă o înlocuire completă cel puțin o dată la 3 ani, chiar dacă, altfel, punctul de îngheț este în regulă. Acest lucru este important pentru că după trei ani aditivii de protecție împotriva coroziunii ai lichidului antigel expuși la încărcare termică crescută „obosesc”, ei nu mai protejează suficient de eficient diferitele componente metalice ale sistemului de răcire de coroziune.This is one of the places you can use for adding FAQ answers on your website. You can edit all of this text and replace it with anything you want to answer for your client. Edit your FAQ page from the Pages tab by clicking the edit button. 

Cand trebuie schimbat lichidul de curatare al parbrizului in timp de iarna?

Din motive de siguranță, se recomandă trecerea la lichidul de spălare a parbrizului de iarnă imediat ce prognozele indică temperaturi estimate sub + 5 °C. Componentele echipamentului de spălat geamuri pot fi grav deteriorate chiar și în cazul unei temperaturi care scade la minim 0 °C. Spălatorul de parbriz PRELIX cu 4 sezoane de la Medikémia, care oferă protecție împotriva înghețului până la -7 °C, poate fi o soluție bună și economică pentru perioada de tranziție.

Cum sa folosesc corect solutia de dezaburire?

Solutia de dezaburire Prevent asigură un serviciu foarte util șoferilor, dar numai dacă îl utilizați în acest fel: pulverizați-l de la o distanță de 15-20 cm pe o suprafață curată, uscată, de preferință la temperatura camerei, într-un strat uniform, subțire! Pulverizați întotdeauna pe o suprafață caldă, adică tratați parbrizul când, de ex. ajungeți acasă. Produsul nu poate fi prelucrat perfect pe un parbriz rece, ceea ce poate provoca refracția luminii și o suprafață pătată. În cazul vehiculelor, este indicat să se trateze doar suprafața de sticlă care este importantă din punctul de vedere al șoferului. După o jumătate de minut de uscare, ștergeți suprafața cu o cârpă moale și uscată sau un prosop de hârtie! Eficacitatea produsului asigură că suprafața tratată este lipsită de aburire și tulburări timp de săptămâni, în funcție de utilizare.