Sfaturi pentru sezonul rece, pregătirea mașinii pentru iarnă


Când frigul începe să se instaleze, parbrizurile înghețate sunt cea mai mică dintre grijile noastre când vine vorba de mașini. Iarna poate fi un sezon aspru pentru vehiculul dvs., dar planificarea din timp poate însemna diferența dintre a ajunge acasă de Crăciun sau a rămâne blocat pe marginea drumului în așteptarea asistenței în depanare. Dar chiar dacă s-ar întâmpla ceea ce este mai rău, asigurați-vă că împachetați câteva articole esențiale pentru a face așteptarea pentru salvare un pic mai suportabilă.


Antigeluri si lichide de răcire


Ștergătoare și lichide de spalare parbriz:


Verificați recipientul de spălare a parbrizului și completați regulat. O mulțime de murdărie și murdărie ajung pe parbriz în timpul lunilor de iarnă, astfel încât să aveți o mulțime de spălare a ecranului vă va ajuta să vă mențineți vederea. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că ștergătoarele de parbriz sunt în stare bună de funcționare. Poate fi dificil de văzut când conduceți în condiții precum zăpadă și ceață. Nu vă face călătoria mai grea decât este deja în această iarnă, având un parbriz murdar pe care nu îl puteți curăța din cauza ștergătoarelor deteriorate.


Nivelul de antigel:


Lichidul de răcire este depozitat într-un recipient lângă motor, verificați manualul vehiculului dacă aveți probleme în a-l găsi. Lichidul de răcire, cunoscut și sub denumirea de antigel, vă protejează motorul de temperaturile extrem de reci prin creșterea punctului de îngheț al fluidelor din interior. Dacă fluidele din motorul dumneavoastră ar îngheța și se dilată, blocul motor s-ar putea crăpa, provocând daune grave și costisitoare. Vă sfătuim să verificați regulat nivelul lichidului de răcire și să completați dacă este necesar.